dinsdag 30 juni 2009

er is niets mis met mijn hagedis







Op een ondergrond van drie lagen heb ik met de naaimachine lijnen uit de vrije hand en stukjes mozaïek van stof gestikt. Toen op een metalen mal stukjes gesmolten tyvek gelijmd en het geheel met gouacheverf en Pearl-ex bewerkt.

zondag 28 juni 2009

Vervolg Gila Monster


Beste Petra, zou u niet nog een poging willen wagen? Wanneer ik iets daaraan zou kunnen bijdragen, dan doe ik dat graag.b.v. zou u van de verknipte stukken een spannende collage kunnen maken. groet Hilde

Soms heeft een mens een duwtje in de rug nodig.....
Naar aanleiding van de reactie van Hilde heb ik de stukken uit de prullebak gevist en nog eens bekeken wat ik er mee kon. Ik werd er toch weer een beetje hopeloos van!
Maar ik heb materialen erbij gezocht, dit op de foto gezet en naar Hilde gestuurd.
Hilde kwam met de gouden tip; maak het transparant.
Om de transparantie goed tot zijn recht te laten komen, heb ik een foto van een hagedis op het beeldscherm van de pc gezet, mijn quiltje ervoor gehangen en een foto gemaakt.

Hilde dankjewel! Ik ben blij dat ik ook deze keer een bijdrage heb kunnen leveren, al was het proces geen rozengeur en maneschijn:-)

donderdag 25 juni 2009

HAGEDIS

De Hagedis?
wel hij is af ,en ik zie dat er al weer een ander onderwep is .
De hagedis is gemaakt op stof ,die ik eerst om een pijp gedaan had en toe in een indigo dybad gedaan .
Na dat de stof gewassen was en gedroogd ,heb ik een hagedis uit geknipt van freezer papier ,die er op gesteken,toe met witte paint puff de hagedis in gevuld ,deze laten droogen .
Daar na met setacolor geveft,weer laten drogen ,en toe met een heatgun er over heen gegaan en dan komt de puff paint om hoog ,heel leuk om te doen?
Daar na het quiltje gequilt met nog twee hagedisjes ,wat niet zo good uit komt op de photo?
Corry

dinsdag 23 juni 2009

nieuw thema


Omdat Wietske zich een beetje schuldig voelde over mijn weerzin voor het theama hagedis, heeft ze mij gevraagd om t nieuwe thema te bedenken. Tja, daar sta ik dan,ik heb veel thema's langs laten gaan, veel hadden met de zomer/vakantie te maken. Tijdens een hardlooprondje kwam ik langs een heerlijk geurende rozenstruik en voila>> mijn thema schoot in mijn hoofd:
"Rozengeur en maneschijn" Ik hoop dat iedereen er creatief door wordt geïnspireerd, de einddatum is 1 septemer 09.

maandag 15 juni 2009

Hagedis

Wat heb ik gedaan:
Achtergrond geverfd en machinaal gequilt.
Toen een hagedis op stof gedrukt en geborduurd (wat overigens op de foto niet goed uitkomt).

De gebruikte stof is ontworpen door mevr. Barbara Broekman, die zij heeft gebruikt voor een kunstwerk, dat geplaatst is in het Antoni van Leeuwenhoekhuis. Alle AVL medewerkers ontvingen, als kerstcadeau, een kimono van dezelfde stof; een aantal van deze kimono’s heb ik ingekort en de resten gebruikt voor deze quilt.
Wilma Tackenkamp

woensdag 10 juni 2009

Gila Monster

Onlangs is er een nieuw medicijn, voor mensen met Diabetes Mellitus Type 2, op de markt gekomen. De werking van het medicijn is gebaseerd op het speeksel van een Gila Monster. Het Gila Monster is een hagedis en leeft in de woestijn. Deze hagedis heeft gediend als uitgangspunt voor mijn art-quiltje.


Momenteel heb ik weinig tijd om te quilten en de inspiratie is ondanks deze prachtige hagedis ver te zoeken. Ik ben begonnen met het uitwerken van een detail van de huid van de hagedis.
Maar ik was niet tevreden. Het eindresultaat was erg 'plat' het leefde niet en de compositie was ook niet mooi. Ik heb nog geprobeerd om de quilt te verbeteren met behulp van 'bleachen'. Het werd er wel beter van maar onvoldoende naar mijn zin. Eigenlijk moet ik opnieuw beginnen. Maar de tijd, de inspiratie en de zin om op nieuw te beginnen ontbreekt.
Deels uit frustratie en deels om te voorkomen dat ik er verder aan ga prutsen, heb ik het quiltje maar in stukken geknipt en in de prullebak gegooid. Voor de foto heb ik het nog maar even uit gevist;-) Deze keer geen quiltje van mijn kant. Ik kijk uit naar het volgende thema!


vrijdag 5 juni 2009

Hagedis

Ondanks dat het mijn eigen thema was, was het toch lastig. Mijn eerste poging werd niks en toen ben ik maar iets heel anders gaan doen.
Eerst heb ik een witte lap gevilt. Er zit ook wat lichtpaars in en verder witte en rode zijde.
Uit die lap heb ik een hagedis geknipt.

Deze heb ik vervolgens met een roodblauwe achtergrond vervilt. De hagedis kromp wel iets, maar gelukkig niet te veel.
Daarna heb ik nog een andere lap gevilt en die als achtergrond gebruikt. En vervolgens het geheel gequilt.

Eerst ben ik om de hagedis gaan stikken. En toen ik daarmee klaar was, bleek dat de hagedis helemaal omhoog kwam. Vooral toen ik de achtergrond had gequilt, bleek het verschil nog hoger. Het is een heel leuk effect, maar voor mij volkomen onverwacht. Het was eerst een vlakke lap, maar nu is de hagedis ongeveer 3 mm hoog en ligt hij als het ware op de lap.

maandag 1 juni 2009

zoek de hagedis




Mijn hagedis was al lang klaar, ik was vergeten om de foto ervan op de blog te zetten. Ik vond het een vreselijk onderwerp, wat n griezels. Uiteindelijk heb ik de staart van een felgekleurde hagedis als uitganspunt genomen.

De groene achtergrond in banen als zijn natuurlijke omgeving. De puntjes op zijn huid heb ik all-over verwerkt met kraaltjes en een kringeltje verf.