maandag 18 mei 2009

Meeting ARTfor12

* v.l.n.r. Marjon, Noor, Lya, Petra, Hilde.
* v.l.n.r. * Wilma. Wietske, Mariëlle, Marjon.

* v.l.n.r. Mariëlle, Marjon, Noor.


* v.l.n.r. Noor, Lya, Hilde.



*v.l.n.r. Margeeth, Simone.

Gisteren hadden we onze eerste groepsbijeenkomst van de ARTfor12. Uit alle delen van Nederland kwamen we op een centraal punt, ergens midden in ons land. Op Corry na waren we er alle 12. ( Corry we hebben je gemist ). De jongste uit onze groep is 38 ( met pasgeboren zoon bij zich ), de oudste is 60. Ook namen we allemaal wat eten en drinken mee, om onze gastvrouw Hilde te ontlasten en niet op kosten te jagen. Iemand was zo handig om naamplaatjes te maken, zodat we wisten wie wie was. Vanaf het moment van binnenkomst tot het einde, was het één kakkelhok met vrouwen. We hadden onze quiltjes bij ons die af waren, om te laten zien. In het echt zien ze er toch anders uit, dan op een foto van ons blog, je ziet veel meer de details. En we wilden natuurlijk de technieken leren hoe zo toch iets gemaakt was. Welke materialen we hebben gebruikt enz enz. We hebben een gezellige, leuke en leerzame dag gehad, en de laatste gingen om kwart over 8 naar huis. Dit is voor herhaling vatbaar.
Namens de hele groep bedankt Hilde voor je gastvrijheid.


maandag 11 mei 2009

Agame


Vrijwillig zou ik met het thema “hagedis” niet gewerkt hebben.
Maar een beetje “dwang” hielp.
Ik zocht op Google Afbeeldingen en zag vele foto’s langskomen. Opeens zag ik een werkelijk schitterende foto van een Chinese Wateragame (Physignathus cocincinus). De fotograaf is Thijs van Balen jr.
Ik heb de foto met een fijne zwarte textielpen overgetekend op lichtgroene zijde. Daarna met dezelfde kleur draad gequilt en de fijne structuur van de schubbige huid geborduurd. Tot slot schilderde ik met Stewart Gill verf de Wateragame. Ik had alle 20 kleuren van de serie “Alchemy” nodig om de schittering van de huid weer te geven. Verder gebruikte ik nog diverse groentinten en voor het nodige kontrast zwart en wit.

zondag 10 mei 2009

Hagedis

Er zijn meer dan 5000 verschillende soorten Hagedissen ( Lacertilia ). Hagedissen komen vrijwel wereldwijd voor, behalve in het noorden van Noord - Amerika en het uiterste noorden van Azië. De huid van een hagedis is altijd bedekt met schubben. ( Dit zijn enkele citaten uit Wikipedia ).

Heb veel op internet rond gesurfd om inspiratie en informatie te krijgen. Vond het een moeilijk onderwerp, en dit is het geworden. Een abstracte zeefdruk van een hagedis, ook wilde ik tekst in mijn quiltje, dit heb ik gestempeld. De rest van de stof had ik nog van andere projecten over, de blauwe stof is van een kledingstuk van D.H. Heel eenvoudig machinaal gequilt.

woensdag 6 mei 2009

Escher's Lizard

Hagedis, ik vond het een moeilijk thema. Ik heb er veel over nagedacht, maar veel verder dan hagedissen tatoo's en een close up van de huid kwam ik niet. Tot ik ineens een ingeving kreeg en aan de hagdissen van Escher moest denken. Ik heb zijn patroon gebruikt voor het mijn quiltje.
De ondergrond is donker paars, maar dat is bijna niet te zien op de foto. De hagedis is van zelf geverfde stof. Alles is met de hand geborduurd.
Ik ben heel benieuwd naar de quiltjes die nog komen gaan.

maandag 4 mei 2009

O.E.Q.C. - 2009

Op dit moment zijn we bezig met het nieuwe thema HAGEDIS. Als groep is het goed en leuk om zo bezig te zijn met een onderwerp, en alle quiltjes zijn zo anders. De meeste van ons hebben een baan ( parttime / fulltime ), gezin, huishouden enz, hiernaast doen we allemaal aan quilten, de één besteed er meer tijd aan dan de ander. De één ziet het als hobby, de ander heeft meer ambitie in de quiltwereld. Allemaal uniek. Ook individueel zijn we bezig. Nu hadden 5 leden van onze groep zich ingeschreven voor de O.E.Q.C. in Veldhoven, N.L. www.oeqc.eu

* Margeeth Swart - Kwestro, nr 45 IJskristallen Zijn Zeshoekig. www.margeeths-blog.blogspot.com
* Simone de Haan, nr 53 Black Magic.
* Wietske Kluck, nr 109 Chondrus Crispas, Zij won maar liefs 2 prijzen met haar quilt, 3de prijs Advanced en Judge's Choice - Lia Flemings. www.wietskekluck.blogspot.com
* Sonja Thalen - Maat, nr 116 People # 1 - Darkness www.sonjaartquilts.blogspot.com
* Hilde van Schaardenburg, nr 121 Development.

Namens onze groep: WIETSKE GEFELICITEERD !!!!

Deze maand komen we voor het eerst als groep bij elkaar( hoop alle 12 leden), zodat we wat meer tijd aan elkaar kunnen besteden, veel praten en lachen en alle quiltjes in het echt zien die we tot nu toe gemaakt hebben. Allemaal zijn we anders, verschillend en UNIEK, maar door elkaar verbonden met quilten. Dat maakt onze groep zo heerlijk bont.