maandag 10 juni 2013

Identiteit - volgens de overheid


Dit is mijn quiltje voor het thema "zelfportret", dit stond bij 'de opdracht':
Dat kan een feitelijk portret zijn maar ook hoe je je zelf ziet of hoe je zelf zou willen zien of ......  vul maar in.

Nou had ik in het verleden al een aantal zelfportretquilts gemaakt: deze, deze, deze en natuurlijk deze, dus eerlijk gezegd had ik niet zo'n behoefte om weer een echt zelfportret te maken. Ik ben eens gaan brainstormen, een zelfportret is hoe je jezelf ziet, maar je wordt door de andere mensen natuurlijk ook op verschillende manieren gezien. Voor de lezers van dit blog ben ik een quiltster, of een gastgezin voor poezen, voor mijn kinderen ben ik hun moeder, voor mijn man zijn vrouw, voor mijn collega's een collega enzovoort enzovoort. Behalve door andere mensen wordt je ook 'gezien'  door iets meer abstracts. Door de overheid bijvoorbeeld wordt je gezien als burger, die belasting moet betalen en die je moet wantrouwen, die je moet controleren want alle burgers zijn er natuurlijk op uit om 'de overheid'  een loer te draaien (en vervolgens laten ze mensen uit een bepaald Oost-Europees land er met de toeslagen vandoor gaan, maar dat is weer een ander verhaal waar ik het hier niet over wil hebben).

Hierdoor geinspireerd  heb ik dit quiltje gemaakt:

Identiteit - volgens de overheid


 en een detail:

Het quiltje is gemaakt van bladzijden uit een oud paspoort, en een vingerafdruk (niet de mijne, die ga ik echt niet op het internet zetten, ik ben niet helemaal achterlijk) die ik met transferverf op lutradur heb gestreken. Het is machinaal gequilt.

5 opmerkingen:

Marjoleine Beyers zei

Leuk bedacht Margreeth.

Marjoleine Beyers zei

Leuk bedacht Margreeth.

Hannie de Beer zei

Wat een leuk idee Margeeth! En zo grappig met een vingerafdruk? Van een sjabloon?

Margeeth zei

Ik heb een vingerafdruk sterk vergroot uitgeprint, daarna overgeverfd met transferverf en toen op vlies gestreken.

Lya zei

Leuke quilt en leuk om te merken dat je identiteit niet alleen in je quiltje te zien is maar ook is te lezen in het verhaal erom heen.
Lya