zaterdag 22 oktober 2011

Turbo




Soms is het een langdurig proces om tot een ontwerp en uitvoering te komen en soms niet! Deze keer was zowel het ontwerp als de uitvoering, voor mijn doen, Turbo snel.
Voor dit quiltje heb ik inspiratie opgedaan door het werk van moderne Aboriginal kunstenaars te bekijken. De kleur zwart en eenvoudige motieven komen in veel werken terug evenals het echo-en. Ik heb een eenvoudig maar krachtig ontwerp gemaakt. Ik zal wel niet de enige zijn die 'dit ontwerp' ontworpen heeft, maar ik heb het wel echt zelf getekend. Voor de uitwerking heb ik gebruik gemaakt van de chenille-techniek. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat en kijk uit naar de ontwerpen van de andere leden van de groep.

8 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat is een mooi ontwerp Petra! Toevallig ben ik gisteren in het Aboriginal museum in Utrecht geweest en dit zou er zeker goed hebben gestaan. Je mag hier zeker heel tevreden over zijn. Ik heb er ook veel inspiratie opgedaan.
Ik hoop mij als nieuw lid binnenkort aan jullie te kunnen voorstellen. Ik heb nu al heel veel zin om aan dit quiltje te beginnen en jullie te kunnen laten zien.
groetjes, Marjolijn

Sonja Thalen zei

Mooi Petra.

Lya zei

Een beauty! Wat een krachtig lijnenspel.
Lya

Margeeth zei

Heel mooi, door de chenilletechniek heeft het een verfachtig uiterlijk.
Het aboriginal art museum is om de hoek van mijn werk en aangezien ik een museumjaarkaart heb ga ik daar regelmatig in mijn lunchpauze even heen en ik ben het helemaal met Marjolein eens, het zou er zo kunnen hangen!

Suus zei

Mooi en sterk ontwerp.

Anoniem zei

Dat is snel Petra. Heb/had dit ontwerp ook als één van de mogelijkheden bedacht. Ik ben al bezig met een paar proefjes, want de mogelijkheden zijn wel erg groot.
Ik vind het leuk om mee te gaan draaien in deze groep en ben heel benieuwd naar de alle resultaten.
Groet, Aty

Hannie de Beer zei

Ik ken de afbeelding ,maar jij hebt er op geheel eigen manier vorm aan gegeven , door de chenilletechniek , mooi gedaan!

Ik hoop mij binnenkort ook als nieuw lid te kunnen voorstellen,en heb al wat ideetjes voor dit thema.

Sandra zei

Hi Petra, Mooi ontwerp en fijn dat de inspiratie dit keer zo snel kwam :0)