maandag 27 februari 2012

ijs

Na alle sneeuw en ijspret, kwam het thema ijs wel erg goed uit. Ik heb gekozen voor een ijs landschap, vanaf een foto uit een boek heb ik deze versie gemaakt.
Posted by Picasa

zondag 19 februari 2012

Gelato

GELATO. Ook mijn eerste gedachte was te gaan werken met ijskristallen. Na een rondje op google ontdekte ik een erg leuke foto van een hele grote ijs. Die deed me naar de zomer verlangen, nu met al die koude. Ik heb gewerkt met "ouderwetse" applicatie, paperlamination, katoen, zijde, en zelfgeverfde stoffen.

maandag 13 februari 2012

Eindelijk....................



Eindelijk is het dan af, het is best beschamend dat je eigen thema niet wil lukken. Ik vond het nog wel zo leuk bedacht van mezelf. Maar enfin, het is af. Een paar jaar geleden ontmoette ik een quiltvriendin uit Australie tijdens de quiltshow in Birmingham en van haar kreeg ik stof met Aboriginal motieven en kleuren, het was een deze stoffen  die ik nu graag wilde gebruiken.
Het basisidee is het lapje wat ik uiteindelijk voor de achterkant  heb gebruikt, deze kleuren heb ik in mijn voorraad gezocht en daarmee deze compositie gemaakt.  Ik mag graag snijden, naaien en weer snijden, naaien enz.
Overigens heb ik vier tops gemaakt maar over deze ben ik het meest tevreden.


dinsdag 7 februari 2012

Leuk bezig.....



't Is nog geen quilt en ik weet ook nog niet precies hoe ik het in stof ga uitvoeren. Maar het knippen van ijskristallen van papier is in ieder geval erg leuk. De kinderen (2, 2 en 5 jaar) zijn ook helemaal enthousiast. Daarbij duurt het betrekkelijk lang voordat het stuk gaat. Toch een soort van respect voor de knutsels van hun moedertje LOL.