maandag 1 oktober 2012

Reizen

Naar aanleiding van het thema heb ik al mijn vakantiefoto's weer eens opgediept en had ik een soort van wandeling door 'memorylane'. Heerlijk was dat. Er was veel uit te kiezen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor één van de foto's die ik heb genomen tijdens mijn weekje vakantie die ik doorbracht in Barcelona. Dagen hebben we door de stad gelopen en genoten van de architectuur van Gaudi, de musea, winkels en alles wat ik ben vergeten. Uren hebben we rond gewandeld in de Sagrada Familia. De bouw van de katedraal is gestart door de architect Gaudi, maar nooit door hem afgemaakt. Lees hier meer over dit verhaal. Uiteindelijk is één van mijn foto's die ik daar heb genomen het uitgangspunt geworden voor mijn quiltje.

 
Ik kan erg genieten van glas in lood ramen, vooral het 'moderne' voorstellingen zijn. Mijn quiltje voor dit thema is mijn vertaling van een gedeelte van één van de glas in lood ramen in de kerk. Hieronder vind je het eindresultaat.


Het quiltje is gemaakt van zijde/linnen en katoen. Het is geverfd met textielverf en paintsticks en met de hand geborduurd.

2 opmerkingen:

Hannie zei

Dit is zeker een mooie impressie van de ramen uit de Sagrada Familia! Een aparte reisherinnering!

Henriët zei

Mooi dat rood. En een moie herinnering aan Barcelona.