zaterdag 23 januari 2010

Verbondenheid

Het thema voor ARTfor12 is 'Verbondenheid' en veel eerder dan verwacht ben ik al klaar. En dat komt omdat ik iets heb gebruikt wat ik al eens eerder had gemaakt.

Het begon zo: Ik had bedacht om het thema 'Verbondenheid' abstract uit te drukken.
Dus ik begon te tekenen en te tekenen, een paar A4-tjes vol totdat ik tevreden was. En toen ik naar de uiteindelijke schets keek, dacht ik: dit komt me wel heel bekend voor.
En het leek inderdaad op een quilt die ik een aantal jaren geleden heb gemaakt. Die quilt heb ik toen afgekeurd om 2 redenen: de kleuren waren niet goed en hij lubberde mij teveel aan de randen. Ik heb die quilt toen opgeborgen en er nooit meer naar gekeken.
Nu heb ik hem weer opgediept uit de kast en ik zag nog steeds de zwakke punten, maar ik zag ook dat er best wel stukken in zaten die goed waren.
En dus heb ik er een stuk uitgeknipt en dat is mijn quiltje geworden voor ARTfor12.

Het doet me wel goed dat ie uiteindelijk toch nog ergens van pas komt.

vrijdag 22 januari 2010

'Onze' Hilde op de patchwork & quiltdagen in Rijswijk

Op 12, 13 en 14 februari zijn in Rijswijk de patchwork & quiltdagen.


Eén van de bekendere leden van onze groep wordt dan nog wat beroemder, Hilde van Schaardenburg heeft daar een solo-expositie.

zondag 17 januari 2010

verbondenheid



In de Volkskrant van 15 januari 2010 stond bijgaande recensie over een foto-tentoonstelling in het Nederlands fotomuseum te Rotterdam: "Altijd samen". De fotograaf Nicholas Nixon heeft sinds 1975 iedere zomer een foto gemaakt van zijn echtgenote en haar 3 zusters. Deze foto's worden nu tentoongesteld.

Deze foto's doen mij denken aan ons onderwerp van dit kwartaal: 'verbondenheid'.

Lya




vrijdag 15 januari 2010

Handgefärbt 2010

Twee leden van onze Artfor12 - internet - quiltgroep, hebben op de 2. Internationale Tentoonstelling "Handgefärbt 2010 ", in Wenen, Oostenrijk, van 15 - 17 januari 2010 en 22 - 24 januari 2010 quilts hangen.



Simone de Haan met : Black Magic en Spring in the Air.
Sonja Thalen - Maat met : People # 1 en People # 2.



Er is ook een catalogus uitgebracht waar deze quilts in staan gepubliceerd.



Quilts uit diverse landen uit Europa en één uit Canada zijn te bewonderen......

vrijdag 1 januari 2010

Nieuw

1 januari 2010

Er is weer een nieuw jaar begonnen. We hopen op een gelukkig en gezond 2010 toe, met heel veel quiltplezier.



En vandaag is ook de dag dat het nieuwe thema bekend wordt. Nadat ik een beetje had 'geklaagd' over het laatste thema kreeg ik natuurlijk direct de bal terug gekaatst en mocht ik dat nieuwe thema bedenken. In de loop van de tijd had ik een aantal thema's 'verzameld', en als eerste stond het thema insekten. Maar na de hagedis, vond ik dat niet meer zo leuk en dus heb ik de volgende op mijn lijst gekozen. Het nieuwe thema is:

VERBONDENHEID



Ik heb zelf eerlijk gezegd nog geen idee wat ik ermee ga doen en ben nu al reuze benieuwd naar de resultaten van de groepsleden.