zondag 24 augustus 2008

Vlinder

Mijn vlindertje is klaar.

Het zwarte heb ik machinaal doorgestikt en binnen de vleugels heb ik met de hand nog wat steekjes naast het grijze gemaakt.

donderdag 21 augustus 2008

Rice paper butterfly

Toen het thema zwart/wit bekend werd, had ik geen idee wat ik er mee moest. Uiteindelijk ben ik maar gaan experimenteren met potato dextrin, met zwarte verf op witte stof.
De structuur die ik daarmee kreeg, deed me denken aan vlindervleugels. En zo kwam ik uit bij een heel mooie zwart/wit vlinder, genaamd Rice Paper Butterfly.
Het heeft nog een aantal pogingen geduurd voordat ik tevreden was, maar uiteindelijk had ik een mooie grijs/witte achtergrond.
En daar heb ik met zwarte verf de vlinder op geschilderd.

Hiervoor heb ik de achterkant van de stof gebruikt. Die was nog net iets vager dan de voorkant en daardoor beter geschikt.
Het schilderen was leuk werk, maar ook een beetje eng. Eén foutje en je kan opnieuw beginnen.
Maar gelukkig ging het allemaal goed.
Nu nog nadenken over de afwerking.

zondag 17 augustus 2008

Website ARTfor12

Sinds kort hebben we ook een website van ARTfor12.
Hier vind je per thema de uiteindelijke resultaten. Wat ook leuk is, zijn de pagina's van de afzonderlijke leden. Hier kun je zien wat ieder gemaakt heeft voor ARTfor12.

zondag 10 augustus 2008

Het begin is er

Ik probeer bij mijn opdrachten voor ARTfor12 altijd iets nieuws uit te proberen en dit keer had ik het idee om met potato dextrin de achtergrond te maken.
Als jullie mijn eigen weblog hebben gevolgd, dan hebben jullie kunnen lezen dat ik al een hele tijd bezig ben om een goede achtergrond te krijgen. Ik wilde een achtergrond maken met of zwart/wit of grijs/wit. In het begin kreeg ik het maar niet voor elkaar om een echte zwarte kleur te krijgen en toen ik dat uiteindelijk voor elkaar had vond ik het veel te druk.
Maar gister is het me gelukt een achtergrond te krijgen waar ik mee verder kan.

Nu maar hopen dat de rest minder tijd gaat kosten.

zaterdag 9 augustus 2008

Zwarte tulpen

Ik vond het een lastig thema, ik heb niet zoveel met zwart en wit. Uiteindelijk heb ik voor de zwarte tulpen gekozen. De ondergrond is witte katoen, met geverfde vliesofix en witte organza. De zwarte delen zijn erop geappliceerd.

Marjon