donderdag 4 oktober 2012

Reizen

Bij het ruime begrip reizen heb ik gekozen voor mijn favoriete reisbestemming van de laatste jaren: het noorden van Europa. Daarbij denk ik meteen aan de kleuren blauw, groen en grijs, de verlatenheid of het ontbreken van mensen in je directe omgeving, de natuurkracht die zo duidelijk zichtbaar en voelbaar is. Kortom een mens kan zich daar nog heel nietig voelen.

Mijn quiltje munt deze keer dus uit in soberheid. Zelfgeverfde ondergrond, fototransfer en organza.


 

dinsdag 2 oktober 2012

ik ga op reis en neem mee....

...Altijd veel foto’s en herinneringen. Na wat googelen op internet vond ik een afbeelding van deze fotocamera. Uitgevoerd in een gebruikte anwb-wegenkaart van Italië, een favoriete reisbestemming. De achtergrond is een zelfgeverfde stof, daarop vrijstikwerk in de vorm van oa. en fotostrip, de wegen nog eens benadrukt met borduurgaren.

maandag 1 oktober 2012

Reizen

Naar aanleiding van het thema heb ik al mijn vakantiefoto's weer eens opgediept en had ik een soort van wandeling door 'memorylane'. Heerlijk was dat. Er was veel uit te kiezen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor één van de foto's die ik heb genomen tijdens mijn weekje vakantie die ik doorbracht in Barcelona. Dagen hebben we door de stad gelopen en genoten van de architectuur van Gaudi, de musea, winkels en alles wat ik ben vergeten. Uren hebben we rond gewandeld in de Sagrada Familia. De bouw van de katedraal is gestart door de architect Gaudi, maar nooit door hem afgemaakt. Lees hier meer over dit verhaal. Uiteindelijk is één van mijn foto's die ik daar heb genomen het uitgangspunt geworden voor mijn quiltje.

 
Ik kan erg genieten van glas in lood ramen, vooral het 'moderne' voorstellingen zijn. Mijn quiltje voor dit thema is mijn vertaling van een gedeelte van één van de glas in lood ramen in de kerk. Hieronder vind je het eindresultaat.


Het quiltje is gemaakt van zijde/linnen en katoen. Het is geverfd met textielverf en paintsticks en met de hand geborduurd.

Reizen

Mijn bijdrage voor het onderwerp 'reizen'. Tijdens iedere vakantie/reis houdt mijn echtgenoot de weerberichten bij door het openen van de weerkaarten van zijn favoriete site (http://www.weathercharts.org/ukmomslp.htm). Aangezien wij meestal een bestemming zoeken hoog op het noorderlijk halfrond waar het vaak kouder en natter is dan elders op de wereld is het van belang om het weer goed in de gaten te houden om de juiste kleding/laarzen aan te kunnen trekken.
Reizen en weerkaarten vormen voor mij een onlosmakelijk geheel.
Mijn quiltje is een collage van organza, Lutradur, screenprints, paperlamination (de weerkaartjes uit de Volkskrant) en zwarte katoen. Ik heb het gemaakt tijdens een workshop bij Ineke Berlyn (www.inekeberlyn.com) met als onderwerp 'maps'.
Het quiltje is transparant maar voor de foto heb ik er even wit papier onder gedaan.

Lya