woensdag 30 juni 2010

Hortensia

Mijn hortensia
Ik heb hortensia namen op zijde geprint.
Op de foto komt dit niet zo goed uit. Waarschijnlijk komt dit doordat ik er doorzichtige zijde overheen heb gedaan.
De bloembladeren zijn gemaakt van resten zijde die ik geverfd heb en gedroogde rozenblaadjes. Verder een paar bladeren gestempeld.


door Wilma

donderdag 24 juni 2010

Hortensia


De hortensia waar ik van droomde.
Na het oefenen met Tyvekbloemen in diverse kleuren uiteindelijk besloten tot het maken van een hortensia met de kleur van het einde van het bloeiseizoen. Eind oktober staan de hortensia's er zo bij.
Ik heb de blaadjes gestempeld met een zelf gesneden stempel en textielverf. De bovenste laag bloemblaadjes is gemaakt van Tyvek beschilderd met acrylverf. De onderste laag blaadjes, in diverse kleuren, gemaakt van organza, die daarna met freemotion quilten in de vorm van bloemblaadjes zijn vastgezet (dank voor je advies, Hilde!).
Lya

maandag 21 juni 2010

HORTENSIA

HORTENSIA,
Wat een mooie bloem .
Hij is klaar [eigelijk is hij gemaakt op de Artfor12 dag ]
Een paarse lap stof,die met een bleekmiddel be sprinkeld,en toen weer geverft.
Daarna heb ik het op Texture Magic genaaid, en toen met warme lucht in elkaar laten krimpen.
Het blaatje van Petra nagemaakt van zijde en een geverft inlegluiertje.
De bloemen zijn van gekochten bloemen gemaakt.
 

woensdag 16 juni 2010

Hortensia op 12hoog


Helemaal trots ben ik op de rode Hortensia die al 4 jaar bloeit op ons balkon.
De keuze voor een kleur was dus niet moeilijk, de rest wel!
Uiteindelijk heb ik met krinkelvlies, kraaltjes, draadjes en hand- en machinequilten dit resultaat bereikt.
Ik ben er blij mee!

dinsdag 15 juni 2010

Hydrangea


Dit is mijn quiltje geworden. Dit plaatje uit een tijdschrift was mijn inspiratiebron. Maar hoe krijg je in juni een hortensia waar rijp op zit. Dus heb ik een detailfoto van een hortensia genomen en die afgedrukt in bruintinten op stof. ( Op de foto lijkt het wit ). Zo heb ik geprobeerd om de sfeer te pakken te krijgen. Erbij heb ik stofjes gezocht met bijna geen kleur, zwart, bruin, beetje wit en groen. Allemaal zelf gemaakt d.m.v. discharge / shibori. Het geheel is machinaal gequilt.

maandag 14 juni 2010

Transparency

Net als Wietske heb ik ook een uitgebloeid hortensiablad als motief gekozen om mee te werken. Omdat ik een andere techniek dan Wietske toe wilde passen, besloot ik mijn idee toch uit te voeren.
De foto zag ik op internet en ik heb hem in zwart-wit afgedrukt.
Op een glasplaat werd een heel fijne zijde (pongé 5) 40/40cm met crêpeband vast gezet en onder de glasplaat de fotokopie gelegd. Omdat de zijde zo fijn is, is ze ook doorzichtig en de fotokopie schijnt er doorheen. De structuur van het verdroogde hortensiablad werd met wateroplosbare Gutta op de zijde getekend, dan met zijdeverf aquarelachtig geschilderd en tot slot gequilt.



zondag 13 juni 2010

hortensia


Voor het hortensia thema ben ik mijn tuin gaan kijken naar de hortensias. Op dat moment waren ze nog niet in bloei, het was een bosje stijve bruine stengels met hier en daar een blaadje. Ik heb dat gefotografeerd en uitvergroot. Een tekening van een bloeiende hortensia heb ik op stof geprint en in smalle reepjes erin verwerkt, dit moet het gaan worden. De kleine bloemetjes heb ik gebruikt als patroontje voor het door quilten.

vrijdag 11 juni 2010

Hortensia






Dit hortensia-bloem-blaadje, wat ik afgelopen voorjaar onder de hortensiastruik heb gevonden, is het uitgangspunt van mijn quiltje geworden.

Ik heb het blaadje gescand en uitvergroot. Vervolgens heb ik de strukturen van het blad overgetekend op wateroplosbaarvlies en dit intensief gestikt op kleine stukjes stof. Door het intensieve stikken is de stof na het uitspoelen van het vlies heel erg gaan rimpelen. De struktuur in de stof vind ik heel erg mooi geworden.
Blauw en rose omdat dat de meest voorkomende kleuren van hortensia zijn en het bruin in de achtergrond dat is de kleur van de bladeren van de hortensia bij mij in de tuin.
De letters heb ik met vliesofix op de stof aangebracht.







zondag 6 juni 2010

Annabel

Mijn Hortensia quiltje is af. Het koste wat moeite om de juiste kleuren te verven, maar het is gelukt, al zie je dat niet goed op de foto. Zoals ik mijn blog al schreef ben ik uitgaan van een foto van de hortensia's met de naam Annabel. Dit is mijn quiltje voor het thema hortensia geworden.



En hier is een detailfoto


Ik heb gebruik gemaakt van linnen, zijde, katoen en ruwe zijde draad. Alle stofjes en draadjes zijn zelf geverfd.